Blogin ja kirjoittajan esittely, hinnoittelun perusteita

Miten mukavaa, että löysit Annan aamusivut -blogin! Tervetuloa lukemaan, seuraamaan (ehkäpä tapasimme Instagramissa?) ja käyttämään sitä, mitä minulla kirjoittajana, kirjoittajaa ymmärtävänä, olisi kirjoittajalle annettavaa.

Kuka aamusivut-Anna?

Olen ikuisesti ahmimisikäinen lukija ja harrastajakirjoittaja. Oman tekstini näkeminen painettuna on harvinaista: lapsuuden nuortenpalstojen jälkeen olen julkaissut pari pientä lukemistonovellia ja sijoittunut joissakin kirjoituskilpailuissa.

Minulla on kirjoittajan sisin ja sydän, joten ymmärrän kirjoittajaa. Kirjoittajakoulutusta minulla on mm. Oriveden Opiston monimuotokurssi ja 2021 meneillään Kirjoittajaklubin Kirjoittajan vuoden opinnot (#kirjoittajanvuosi2021).

Olen opiskellut Oulun yliopistossa suomen kieltä, germaanista filologiaa ja kirjallisuutta. Puhun myös ranskaa ja englantia. Ruotsi on ruosteessa nykyään.

Minulle sanottiin jo lapsena, että minusta tulee äidinkielen opettaja, koska olen aina oikomassa muiden puheita. Vielä parikymppisenä saatoin jättää menemättä kauppaan, jos mainoksesa oli kielivirheitä. Elämä onneksi opettaa lisäämään värejä mustavalkoisuuteen.

Olen tehnyt kielenhuoltoa esim. opinnäytetöihin ja työelämän teksteihin. Olen vetänyt kirjoittajakerhoa kaveripiirissä. Kunnioitan aina kirjoittajan omaa ääntä ja tyyliä, vaikka ehdotan muokkausta tekstiin,  yksinkertaistan ilmaisua ja korjaan kieltä, milloin se on tarpeen.

Mikä Annan aamusivut?

Joulukuussa 2020 muokkasin instagram-tilini suuntaa ja vaihdoin käyttäjänimeksi Annan aamusivut. Ajatuksena oli keskittyä luovuuteen, kirjoittamiseen, luovan ihmisen hyvinvointiin ja sivuta kirjoja. Ei kai kirjoittamisesta voi puhua ilman kirjoja?

Voin niin paljon paremmin, kun saan ominta itseäni esiin näin. Osa työstäni on aivan toisell alalla, fyysistä työtä, mutta toivon voivani laajentaa kielen ja kirjoittamisen taitoni tienestiksi.

Annan aamusivut -blogi somekanavineen ei ole yritysblogi vaan ote on henkilökohtainen. Jaan sinun kanssasi, lukijani, myös muistoja päiväkirjoistani tai esimerkkejä muistikirjahulluudesta.  Näette varmaan myös omia tekstejäni, luovan kirjoittamisen tuotoksia blogikirjoitusten lisäksi.

Somekanavistani säännöllisimmin päivittyy Annan aamusivut –Instagram.  Lisäksi löydät Annan aamusivut Twitteristä ja myöhemmin Facebookista. Instagramissa muuten on vakiopalstoja, jotka eivät yleensä laajene blogiartikkeliksi, mm. #TeeTiistai.

Mitä palveluja tarjoan kirjoittajalle?

Tarvitsisitko selkeyttä työelämän teksteihisi? Haluaisitko luottaa käsikirjoituksesi tai tarinasi esilukijan kommentoitavaksi? Haluatko vain kirjoittaa ja toivot, että joku toinen miettisi, kenelle kustantajalle tekstiäsi kannattaisi tarjota ja laatisi sopivista listan? Oletko epävarma välimerkeistä ja kaipaat jotakuta sirottelemaan pilkut paikoilleen tai yhdistämään yhdyssanat? Ota silloin yhteyttä minuun! Tavoitat minut sähköpostitse annanaamusivut gmailista tai blogikirjoituksen kommentissa.

Haluaisitko, että yritysblogisi päivittyisi useammin? Pitäisikö jonkun tutustua uudistuvien verkkosivujesi kieliasuun? Annan aamusivut voi auttaa! Lähetä minulle sähköpostia (annanaamusivut at gmail piste com).

Työskentelen kevytyrittäjänä. Työn laskuttaa Eezy Kevytyrittäjät Oyj, y-tunnus 2197002-2.

Työstä kannattaa aina pyytää tarjous! Kun tutustun sinuun kirjoittajana näytetekstin perusteella, osaan arvioida, paljonko aikaa työhön kuluisi.

Laskutus voi perustua aikaan, sivumäärään tai urakkahintaan. Työhön lisätään arvonlisävero 24 %. Ainoastaaan tekstillä (kun kirjoitan vaikkapa artikkelin blogiisi) ei ole arvonlisäveroa. Valokuvien alv on 24 %. Voimme sopia pelkästä tekstistä yritysblogiin, ja yritys käyttää omia kuviaan. Tai sitten laskutan tekstin erikseen ja kuvat erikseen, koska kahtalaista verokantaa ei Eezyn laskussa voi olla.

Mistä se repii ne hinnat?

Tuntihinta voi olla melko käytännöllinen tapa laskuttaa työ. Riippuu lukemastani tekstistä, montako liuskaa tunnissa ehtii. Voit valita, millaista muokkausta tai kommentointia haluat: korjaanko kirjoitus-, pilkku- ja yhdyssanavirheet vai muokkaanko tekstin kieliasua syvemmin.

Liuskaveloitus on hyvä ratkaisu, jos sinulla on jokin pieni teksti käsiteltäväksi.

Tuhannen sanan blogikirjoitusta kestää laatia hyvinkin työpäivän verran, kenties enemmänkin.

Kun asiakassuhteemme vakiintuu, voimme sopia kuukausimaksusta ja mitä työtä siihen kulloinkin liittyy.

Ja aina kannattaa keskustella siitä, olisiko urakkahinta passeli juuri sinun senkertaiseen tarpeeseesi.

Hinnasto

Tuntilaskutus 45 eur/t, alv 0 (lisätään alv 24 % paitsi jos pelkän tekstin, esim. blogikirjoituksen, laatiminen ilman kuvia)

Puolen päivän työ 180 eur (alv 0)

Työpäivä 337,5 eur (alv 0%)

Sivuhinta 16 eur/sivu (alv 0%)

Blogikirjoitus: Hinta vaihtelee tekstin pituuden ja työn vaativuuden mukaan. Kun yrityksesi tilaa blogiinsa ensimmäisen kirjoituksen minulta, tutustun sivustoosi ja toimialaan. Tämä vie aikaa. Ensimmäinen vieraskynäkirjoitus, jonka mitta on noin 500 – 600 sanaa, on 245 eur (alv 0%). Tekstityöhön ei lisätä arvonlisäveroa. Yritys voi käyttää omia kuviaan. Valokkuvista ja niiden hinnoittelusta sovitaan erikseen. Laskutan kirjoitustyön ja kuvat erillisillä laskuilla.

Kun yhteistyömme jatkuu, hinta voi muuttua. Alle 350 – 500 sanan juttuja hakukoneet eivät oikein löydä. Lyhyen blogiartikkelin kirjoittaa luonnollisesti nopeammin, kun taas tuhannen sanan blogikirjoitus vie vähintään työpäivän. Aina kannattaa kysyä tarjousta!

Kuukausipaketti 675 eur, (alv 0%), lisätään alv 24 %, laskutus kerran kuukaudessa. Tämä on tarjolla asiakkaalle, jonka kanssa olen jo aiemmin tehnyt yhteistyötä. Kk-paketti sisältää enemmän työtä kuin aikalaskutuksen perusteella saisi, ja sen sisällöstä sovimme erikseen. Pakettiin voi kuulua viakkapa blogiartikkelin kirjoittamista, somea, tekstin muokkausta tai esilukua ja kommentointia. Pyydäthän lisätietoja sähköpostitse!

Kirjoittamisen iloa juuri sinulle!