Kirjoitatko sinä aamusivuja? Aamusivuthan on kirjoittamisen ohjaaja Julia Cameronin laatima harjoitus, joka on tarkoitus tehdä mahdollisimman pian herättyään. Tavoitteena on kirjoittaa kolme A4-arkkia tajunnanvirtaa, vailla itsekritiikkiä tai pelkoa tai häpeää. Siten saa luovuutta avatuksi ja pidetyksi yllä. Tekstiään ei ole tarkoitus lukea jälkeenpäin.

Rohkeutta! Anna mennä! Jos et keksi kirjoitettavaa, kirjoita: ”En keksi mitään kirjoittamista.” Ellet vieläkään keksi, toista sama uudestaan. Saat kirjoittaa vaikka sivut täyteen sitä lausetta, että et keksi mitään kirjoitettavaa, mutta arvaa mitä: todennäköisesti kynästäsi alkaa soljua muitakin sanoja lopulta.

Tietenkin alkuperäistä harjoitetta voi mukauttaa itselleen sopivaksi. Jotkut kirjoittavat aamupalalla tai heti syötyään. Toiset laativat sivunsa iltasella. Pääasia on, että uskallat kirjoittaa jotakin ja teet niin säännöllisesti tai mahdollisimman usein.

Olen pitänyt kiinni aamusivujen rutiinista nyt useamman viikon. Olen aika ylpeä ja iloinen siitä, että olen onnistunut riipustamaan vihkoon 15 – 20 minuutin ajan huolimatta siitä, että lähden töihin ani varhain, enkä ole ollenkaan aamuihminen sisimmältäni.

Monena aamuna harjoituksesta on tullut unipäiväkirja. Toisinaan se on päiväkirjamaista jaarittelua, mutta joskus annan itselleni illalla tehtävän, jota alitajunta saa miettiä yön ajan, ja aamusivuihin laadin tuumailuja vaikkapa siitä, miksi kirjoitan.

Joinakin aamuina suunnittelen somea, ja olenpa muutaman kerran pohtinut myös Instagram-haasteita.

Aa,'musivut-teemaviikko helmikuussa  Instagramissa.
Aamusivut-teemaviikko helmikuussa 2022. Instagramissa joka päivä julkaisu ja keskustelua aiheesta.

Kyselin Instagramissa, kiinnostaisiko aamusivut-aiheinen viikko. Olettekin jo ehdottaneet teemoja ja vakuuttaneet, että olette valmiita.

Siispä aloitetaan helmikuun ensimmäisenä teetiistaina 1.2.2022 ja jatketaan seuraavaan maanantaihin. Olen toki suunnitellut sisältöä, mutta se on ilman muuta muokattavissa. Profiilin kohokohdassa #aamusivut on muutakin kuin tulevan teemaviikon juttuja.

Mikä sinua kiinnostaa tai askarruttaa aamusivuissa? Millainen kokemus sinulle on kirjoittaa aamusivuja, vai kirjoitatko niitä? Oletko kirjoittanut ja nyt se on jäänyt sivuun?

Kerrohan. Kommentoi blogikirjoitusta, Instagram-postausta tai lähetä viesti IG:ssa tai spostitse annanaamusivut gmailiin.

Kirjoittamisen iloa sinulle!