#SydämenSunnuntai Annan aamusivujen blogissa ja Instagramissa. Sanataidetta ja sisintä, aidoksi itsekseni kasvamista

Tervetuloa Annan aamusivujen Sydämen sunnuntaihin! Olen kauan suunnitellut palstaa, jossa pohtisin ihmisen sisintä: ajatuksia, tunteita, vaikuttimia, sitä, mikä meidät saa liikkeelle.

Lämmin kiitos ystävilleni, jotka pallottelivat ideaa kanssani ja auttoivat kehittämään ajatusta säännöllisistä julkaisuista, joissa olisi sanataideharjoitus. Sen avulla pohtisi syvällistä teemaa kirjoittamalla. Tutustuisi itseensä.

Tässä muutamia palautteita ideariihestä:

  • ”Tarvitsisin juuri jotakin tuollaista!”
  • ”Sitä ihmiset tarvitsevat.”
  • ”Tuotapa pitää pohtia hetki.”

Kosketuspintaa teissä seuraajissani kaiketi riittää. Miltä tämmöinen ajatus kuulostaa sinusta?

Joka viikko pohdimme jotain piirrettä ja teemme sanataideharjoituksen. Kokeilemme kirjoittamisen keinoja ja ehkä jotain monitaiteista. Aprikoimme aisteja, tutkimme, miten edetä yhä aidommaksi omaksi itseksemme.

Kun haluat, voit jakaa ajatuksiasi blogikirjoituksen kommenteissa tai Instagramissa. Seuraathan myös aihetunnistetta #SydämenSunnuntai. Lisään julkaisut profiilini kohokohtiin.

En ole psykologi, mutta olen oppinut viisauden: Elämä on sitä, että uskaltaa tuntea. Kuulostaako sinusta itsestään selvältä? Minusta ei aina.

Ensimmäisen Sydämen sunnuntain tehtävä on kertoa itsellesi satu, joka päättyy hyvin, niin kuin perinteiset sadut päättyvät. Sadun otsake on Onnellinen sunnuntai, ja voit kirjoittaa tai puhua sen itsellesi. Kerro se joka tapauksessa, vaikka kirjoitusjumi tai kynäkammo vaivaisi. Käy vaikka kävelyllä. Kynäkammoon palaamme vielä myöhemmin tänä talvena.

Tarinasi kaikki tapahtumat voivat olla onnellisia, tai päivään voi pujahtaa vaikeus, joka ratkeaa parhain päin. Olipa satusi pitkä tai lyhkäinen, kokeile ujuttaa käännekohta noin 2/3 tarinaan. Viimeinen kolmannes ratkaisee jutun.

Tulethan sitten kertomaan, miltä tuntui. Nautitko? Hirvittikö? Ilahduitko?

Puran ajatuksia, kunhan kuulen sinusta.

Kirjoittamisen iloa sinulle!

P.S. Kirjoitin aamusivuharjoituksena kirjoitusjumiversion, lyhkäisen kissatarinan ja sitten sivumäärän täyteen kolmatta satua.

Elämä on sitä, että uskaltaa tuntea. #SydämenSunnuntai #AnnanAamusivut